Ecuador: ’t was kort maar (k)prachtig
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Peter en Nicki
16 November 2009 | Ecuador, Quito
Tussen het feesten door ook een wandeling gemaakt in dat mooie landschap, de traditionele panamahoed bestudeerd en natuurlijk aangeschaft...
Eenmaal uitgefeest hebben we de bus genomen naar Banos, een leuk stadje van waaruit je een hoop kunt ondernemen. Wij hebben ons gewaagd in een quad. Daarmee konden we makkelijk naar boven...zei de verhuurster. Helaas hebben wij de berg zonder enig succes kunnen bestijgen...(eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst?!)
Verdere details zullen wij achterwege laten, om ongerustheid te voorkomen :0
Heel wat succesvoller was een fietstocht langs veel watervallen, met een leuke onderbreking in een kabelkar en zwemmen onder een grote waterval; weer een wens vervuld!!!
Eigenlijk zouden we na Banos twee weken vrijwilligerswerk verrichten in een dierenopvang, maar helaas waren ze ‘volgeboekt’ in de tijd dat we daar waren. Een voordeel bij dit nadeel is wel dat we ineens twee weken extra te besteden hebben en die kunnen we weer met wat anders moois invullen (zie onderaan waar we nu weer uithangen)
Ook Ecuador heeft in het oosten jungle en daar hebben we dan ook een bezoekje gebracht. Omdat we al meerdere jungles bezocht hadden, dit keer enkel een dagje aan de rand van het gebied. Het jungledorpje had wel iets bijzonders; het centrale plein hing vol met aapjes. Jaren geleden zijn er een paar apen belandt en hebben zich aangepast aan menselijke gewoonten. Nou ja... aangepast, ze terroriseren de boel een beetje, maar het is wel gezellig...zolang iedereen de ramen maar sluit en verder rekening houdt dat deze aapjes echt alles eten en afpakken...(zie foto)
Vanuit de jungle naar de hoofdstad afgereisd, Quito. Verrassend leuk, voor een grote stad.
Zelfs veel terrassen en dat hadden we nog niet echt meegemaakt. (en mijn Prins Hendrikers weten dat terrassen onze grootste hobby is!!)
Maaarrrr ...we zijn ook actief geweest! In een dagtour hebben we de vulkaan Cotopaxi ‘beklommen’ , op de top de gletsjer aangeraakt en daarna met een fiets naar beneden geraast. Beetje koud aan de top, maar verder heeft het weer mooie plaatjes opgeleverd.
In Otavalo, 2 uur van Quito, een bezoek gebracht aan de grootste & kleurrijkste markt van Zuid-Amerika. Groot was die zeker, maar als bijna iedereen hetzelfde verkoopt raak je snel verzadigd natuurlijk...
Dat is iets wat we al in heel Zuid-Amerika zien. Verkoopt de buurman houten magneetjes? dan de rest van de straat ook en het liefst precies dezelfde. In Nederland noemen we dat toch concurrentie...??!!
In Mitad del Mundo, een uurtje van Quito vandaan, hebben we op hetzelfde moment zowel op het Zuidelijk als op het Noordelijk Halfrond gestaan, gezeten, gelopen en gesprongen. De evenaar in levende lijve!!!
In het Historisch centrum van Quito nog een kerktoren beklommen... hier ga je letterlijk terug in de tijd... we zagen de kerkklokken hier nl van de binnenkant... haha
In ditzelfde centrum heeft Peet zijn bijnaam weer waargemaakt, dit keer geen dier.... maar een bekende Nederlander gespot: Hennie Huisman!! Vonden het alleen stom om een foto te maken dus die moeten jullie maar op google zoeken ofzo
Op de verjaardag van mijn lieve neefje Freek ( al één jaar!!) hebben we gedag gezegd tegen Ecuador, en zijn we gevlogen naar het noorden van Colombia, Santa Marta. Van vele medereizigers gehoord dat het land heel mooi is en wat nog veel belangrijker is: veilig, het tegenovergestelde wat we vooraf dachten. Er zijn wel onveilige gebieden, maar die slaan we natuurlijk over. Wij blijven in het noorden, aan de Caribische kust. Daar hang ik nu, in een hangmat, te typen... met een avondtemperatuur van 30 graden!
Bedankt voor al jullie reacties op ons vorige bericht. Het is én blijft leuk om op die manier wat van jullie te horen!!!
Dan nu speciale Zeeleeuw-berichten:
Sid? Van harte gefeliciteerd jongen met je zwemdiploma! Heel veel zwemplezier en wie weet zwem je ooit wel in deze mooie Caribische zee!
Djaymel? Wat ontzettend leuk voor je dat je naar de Carolus school gaat, alvast heel veel plezier daar!
Mitchell? Voor je het weet ben ik alweer terug en dan weet je vast snel niet meer waarom je me zo miste!!
17 November 2009 - 15:57
Sjoerd:
Whohoe ik ben de eerste die een berichtje mag plaatsen :)
hadden jullie dat vrijwillergers werk met die dieren al van tevoren bedacht of na jullie vorige reisverslag "de dierentuin"?
groeten Sjoerd -
17 November 2009 - 18:32
Coby:
jullie kunnen altyd nog als vrywilleger in het dierenasiel gaan werken,
alleen zyn er wat minder dieren als in de dierentuin.
doei. -
17 November 2009 - 20:46
Je Neefie;):
HEEEY PEET EN NICKI,
geweldige foto's weer:D ik zie dat je het aardig naar je zin hebt:P
mis je me al:P?
whahaa.
later,
rits -
17 November 2009 - 20:52
Monique:
Het is steeds weer een feest om iets van jullie te lezen. Heerlijk!!! Veel plezier in Colombia en dat hangmatje maakt me wel jaloers want dat hangmatje moet je in ons kikkerlandje nu echt binnen hangen.
Liefs Mo -
17 November 2009 - 23:09
Wieke:
jullie foto's zijn super,en missen jullie nederland al?
groetjes wieke -
18 November 2009 - 13:45
Marianne D.A.:
Ha Peter en Nicki,
altijd weer een aangename verpozing om van jullie reis mee te genieten. Moeder Aarde heeft heel veel schoons te bieden.
Zo ook moeder Inez en vader David .... je hebt natuurlijk allaaannnngggg gehoord dat zij op de 27ste een dochtertje gekregen hebben?! Volgens Inez groeit ze als kool; wij zullen haar bijna niet meer herkennen aanstaande zaterdag als we daar wat knuffels gaan uitdelen. Bolle wangen en zo. Vanochtend juist een fotootje van jarige Freek en Lev gezien .....over bol gesproken. Het is niet alleen 'kingcorn' dat doet groeien.
Geniet heerlijk verder daar; wij doen het hier. Alle liefs, Marianne
18 November 2009 - 18:11
Tantetje:
Hoi Peter en Nicky
Wat een verhalen steeds maar weer. Jullie vinden ook alles leuk en niets eng keer op keer. Geweldig om jullie zo op, naast en tussen de dieren te zien. Cavia eten?is dat lekker misschien??? Ja hier in dit landje wordt al weer volop gezongen bij de schoen. Sinterklaas en piet zullen er weer wat lekkers in doen. Dus dit is een korte gedicht. Voor mijn neef en nicht.Bedankt voor de geniet momentjes. En de bijbehorende prentjes. -
18 November 2009 - 19:00
Koen Onstenk:
Gefeliciteerd met je neefje Freek.
mooie fotos en goeie reisverslagen succses met julie reis Peter en Nicki.Jammer dat het vrijwillegers werk niet door gaat maar erg aardig van julie. -
19 November 2009 - 10:35
Erwin:
Zozo dat is weer een mooi verslag! Het klinkt leuk allemaal. Ik heb van de week een fazant gezien en een koe... Niet echt spannend maar dat heb je als je in het Nederlandse blijft. Ik ga in December naar de Canarische eilanden dus effe kijk of ik daar een beetje in de buurt kan komen door ook wat te spotten. Maar met sommige dieren moet je niet spotten dus kijk uit jullie!
Groet van jullie vriend Borrel -
20 November 2009 - 23:31
Mieke:
hoi nicki en peter
wat maken jullie toch veel mooie dingen mee ik zit elke keer te genieten van jullie mooie foto's en het verhaal erbij dan ben ik helemaal verkocht en ben nog steeds jaloers.
heelveel plezier nog en geniet ervan.
xxx mieke -
23 November 2009 - 11:50
Panda's:
Ian; Ik vond de dieren erg mooi, Luuk;willen jullie een potje water en zand meenemen? en een tand van een haai Aswin;Ik heb mijn C zwemdiploma gehaald.Enrico;ik vond de kleuren mooi,Rick;ik vond het leerzaam,Fleur;over hoeveel maanden komen jullie terug?Koen;gaan jullie naar venezuela?
Wij wensen jullie nog heel veel plezier!
Groetjes -
25 November 2009 - 19:16
Koen Onstenk:
Waarom zaten jullie niet naast elkaar in de bus?
Trouwens willen jullie een potje zand voor mij mee willen meeneemen of grond als aandenken aan jullie reis, hoeft niet perse.
26 November 2009 - 17:59
Esther Hammann:
Tohoff!!!
Heb tot nu toe nog niet veel tijd gehad om jullie reis btj bij te houden, maar heb t net ff ingehaald...
Heel gaaf allemaal!!!
Geniet er maar lekker van en nog heel veel plezier!
Greetz, Esje -
26 November 2009 - 18:00
Luke En Sarah:
Ja, we blijven jullie volgen!!Echt zo super om alles te blijven lezen en de vette foto´s te zien!!
Ziet er echt goed uit...dat maken jullie nog wel een paar maanden....en wij maar werken ;)
Blijf lekker genieten!!
Liefs -
28 November 2009 - 18:01
Danny&Fabienne Monté:
Hé ouwe zuiplappen!
Weet niet hoe jullie er aan toe zijn maar wij zitten hier met een aardige kater haha!
Tot vanavond!